Technisch Atheneum Ieper ontevreden over wegvallen karrenoptocht

Redactie KW

Het Technisch Atheneum van Ieper is mistevreden omdat de school niet geraadpleegd werd door de collega’s van het vrij katholiek onderwijs. Die hebben beslist hebben dat er geen ‘karrenoptocht’ meer zal zijn tijdens de 100 dagen-viering in februari. Directeur Peter Vanthuyne van het Technisch Atheneum schrijft daarom een open brief, om één en ander aan te klagen.

De karrenoptocht is een jaarlijkse organisatie van de Ieperse jeugddienst. Daarmee wil de dienst de overlast en het vandalisme inperken en alle jongeren in Ieper samenbrengen. “Tien jaar lang werd dit door de laatstejaars aangegrepen om met veel trots hun kar te versieren en mee te dingen naar de prijs van de mooiste versierde kar. Op een paar kleinere incidenten na kan deze karrenoptocht terugblikken op een geslaagde organisatie”, zegt de directeur.

Volgens hem is het op vier weken voor het evenement onverantwoord om die eenzijdige beslissing te nemen. “Het feit dat de coördinerend directeur van het vrij onderwijs de jeugddienst liet weten dat het maar een alternatief moet zoeken, duidt op een absolute afwezigheid van respect voor deze jeugddienst, de leerlingen en de vele begeleiders binnen alle scholen in Ieper die zich jaar na jaar inzetten voor de 100 dagen”, meent Peter Vanthuyne.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier