Teambuilding avant la lettre !

Redactie KW

De als vierde geplaatste Murray moest in de derde ronde na een partij van bijna vier uur zijn meerdere erkennen in de Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP 27). De setstanden waren 6-7, (3/7), 7-6 (7/4) 6-3 en 6-3. “Dit is de mooiste zege uit mijn carrière”, liet de Zwitser na de partij optekenen. “Het is de eerste keer dat ik een speler uit de top vijf kan kloppen op een grandslamtoernooi. Murray verslaan op de US Open geeft vertrouwen”, aldus Wawrinka, die in de achtste finales uitkomt tegen de Amerikaan Sam Querrey (ATP 22). “Slecht heb ik niet gespeeld, maar Stanislas was gewoon beter”, vond Murray. “Als je een grandslamtoernooi wil winnen, moet je voortdurend je beste tennis bovenhalen. Ik ben ontgoocheld, maar speelde vandaag gewoonweg niet goed genoeg”, aldus Murray. (VIM)

StuMaCo werd in 2001 opgericht door Stefaan Vangheluwe, Luc Dewilde en Chris Wybo. De naam StuMaCo staat voor Studies, Machines en Constructies en ontwerpt machines of werkt totaaloplossingen uit, vooral voor bedrijven in de voedingssector. “En tegenwoordig spitsen we ons vooral toe op de groentesector”, knipoogt Bob Verplancke. Deze 25-jarige ingenieur werkt nu al een groot jaar voor het bedrijf en is een van de drijvende krachten achter het pompoenproject.

Legoblokken en snoepjes

Het idee was dan al wel met veel enthousiasme onthaald, toch was de uitwerking ervan niet zo simpel. “Eerst zijn we bij andere deelnemers wat gaan neuzen maar al snel besloten we om ons eigen ding te doen”, legt Bob uit. “We gingen aan de slag met legoblokjes en knutselden een schaalmodel in elkaar.” Dat eerste model was ongeveer 30 centimeter groot en met Napoleonsnoepjes werd de constructie uitgetest. “We slaagden er al snel in om tot 12 meter ver te schieten.” Vanuit het model werd dan verder gewerkt op normale grootte. “We hebben eigenlijk vooral met recyclagemateriaal gewerkt maar zonder onze sponsors zou het zeker niet gelukt zijn.”

De opbouw gebeurde eerst achter de hangar van StuMaCo maar al snel verhuisde men naar de Broeken van Handzame, omdat er daar veel meer oefenruimte was. “Intussen zijn de tests al volop bezig maar vooral de mechaniek om de pompoen weg te schieten moet nog verbeterd worden.”

Werkelijk heel het bedrijf is betrokken bij het project. “We zijn met een zestal kernleden, maar iedereen heeft geholpen waar hij kan. Over de middag zitten we altijd drie kwartier samen, en dan kan al een en ander overlegd worden natuurlijk.” Dan werd onder andere de ludieke groepsnaam The StuMaCo-Horses alsook de naam van de katapult Blacky gekozen. De werken zelf gebeuren voornamelijk achter de werkuren. “Een van de bazen, Chris Wybo, is zelfs zo begeesterd door het project dat hij thuis zelf de arm in elkaar heeft geknutseld.”

Eigen kweek

Ook de pompoenen zijn van eigen kweek. “We hebben pompoenen gezaaid in bloempotten die dan op de vensterbank in de bureaus stonden.” De deelname aan het Europees Kampioenschap zorgt natuurlijk voor een goeie sfeer binnen het bedrijf. “Wij hebben geen teambuildingsweekends nodig, een wedstrijd is al genoeg !”, lacht Bob.

(Joke Lefevere)

StuMaCo neemt zondag 6 september voor het eerst deel aan het Europees Kampioenschap pompoenschieten in Bikschote. Heel het bedrijf is bij het project betrokken. Op de foto de zes kernleden : Chris Wybo, Xenia Wybo, Bob Verplancke, Wouter Vangheluwe, Bert Sioen en Davy Callewaert. (Foto Jos)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier