Te weinig geïnvesteerd in de binnenvaart blijkt uit studie

Redactie KW

In Brussel is vandaag een langverwachte studie voorgesteld over de ontsluiting van de haven van Zeebrugge. Professoren van de Universiteit Antwerpen bogen zich over het heikele dossier. Hun conclusie is vooral erg voorzichtig. Er is de laatste jaren te weinig geïnvesteerd in de binnenvaart, zeggen ze. Een keuze voor of tegen de verdieping van het Schipdonkkanaal maken zij niet.

Professor Eddy Van de Voorde en Christa Sys van de Universiteit Antwerpen pakten vandaag uit met hun rapport over de over de optimale ontsluiting van de haven van Zeebrugge. De voorbije jaren werden er heel wat studies gemaakt over de bereikbaarheid van de Zeebrugse haven. Maar één zaak kwam volgens de haveneconomen duidelijk naar voren. Namelijk dat er de laatste jaren te weinig geïnvesteerd is in de binnenvaart om de haven te ontsluiten.

Maar dat wil niet zeggen dat de onderzoekers keuzes maken. Ze pleiten er wel voor om alle haventrafieken nauwkeurig in kaart te brengen. Het is aan minister Crevits om te kiezen welke strategie er gevolgd wordt en waar ze zal in investeren.

(N.D./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier