“Te veel negatieve en onduidelijke aspecten” in aanvraag windmolens volgens schepencollege

Redactie KW

Het schepencollege van Kortemark geeft negatief advies omtrent de komst van drie windmolens nabij de steenbakkerij. Dat werd woensdagavond meegedeeld op een persconferentie.

„De drie fracties waren eensluidend in hun advies,” zegt schepen Toon Vancoillie (Open VLD). „We hebben de aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning en een milieuvergunning negatief geadviseerd. Na de voordracht die Electrabel gaf, interpreteerde men het als zou het gemeentebestuur achter de aanvraag gestaan hebben. Het is echter onze taak om de burgers in te lichten. Er zaten te veel negatieve en onduidelijke aspecten in de aanvraag. En daarom hebben we een negatief advies gegeven. De grootte van de turbine was niet duidelijk, welk type… Er was ook geen maatschappelijk draagvlak aanwezig. Mochten er in de toekomst nog aanvragen komen, dan zijn die voor het schepencollege onmogelijk zonder maatschappelijk draagvlak. Ook het advies van de Windwerkgroep was negatief.”

Het is aan het provinciebestuur om de knoop door te hakken en de vergunningen al dan niet te verlenen. Het gemeentelijke advies is niet bindend.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Torhout) van 8 januarin 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier