Taxistop wil meer mensen laten samenrijden naar festivals, Gullegems Kokopelli bijt spits af

Redactie KW

De vzw Taxistop, de organisatie die onder meer carpool- en autodeeldiensten organiseert, lanceert de website www.eventpool.be. Die site is bedoeld om het aantal auto’s richting festivals en grote evenementen terug te dringen door mensen samen te laten rijden.

Met Eventpool wil Taxistop de mobiliteitsknoop aan festivals en grote events verlichten. Op de website kan je je als bestuurder of lifter opgeven om zo samen naar een festival of publieksevenement te gaan.”Wij hopen dat dezelfde smaak van muziek een motivatie is om samen te rijden”, luidt het in een persbericht.

Het eerste festival dat gebruikmaakt van eventpool.be is Kokopelli in Gullegem komend weekend. Nadien volgen ook Werchter Boutique, TW Classic, Couleur Café, Gent Jazz en anderen. In de toekomst wil Taxistop Eventpool ook aanbieden voor andere evenementen, zoals voetbalwedstrijden en concerten in grote zalen zoals het Sportpaleis.

Kokopelli

Kokopelli vindt al dit weekend plaats. Het noemt zichzelf een festival met een boodschap. Op verschillende manieren maken de festivalgangers kennis met vreemde culturen. Van multiculturele workshops tot allerlei kraampjes met gerechten uit de wereldkeuken. Een aantal organisaties sensibiliseren de bezoekers over duurzame thema’s als fair trade, waterschaarste en huisvestings-problemen.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier