Taxichauffeur uit Kortrijk die vrouw doodreed krijgt twee maanden rijverbod

Redactie KW

De politierechter in Ieper heeft maandagnamiddag een taxichauffeur uit Kortrijk veroordeeld tot een rijverbod van twee maanden, 1.650 euro boete en zes maanden gevangenisstraf met uitstel. De taxichauffeur reed twee jaar geleden in Ieper een 70-jarige vrouw met dodelijke gevolgen aan.

Het ongeval gebeurde in juli 2009 op het kruispunt van de Adjudant Masscheleinlaan en de Diksmuidsestraat in Ieper. De vrouw was met de fiets toen ze werd aangereden door een taxi. De bestuurder, een 43-jarige man uit Kortrijk, verklaarde dat hij de vrouw niet had opgemerkt. Het slachtoffer verbleef enkele weken in het ziekenhuis maar moest kort na haar ontslag weer worden opgenomen. Een trombose werd haar een maand na het ongeval fataal.

Verband met ongeval

Het onderzoek wees uit dat er een oorzakelijk verband was tussen de trombose en het ongeval, waardoor de politierechter de taxichauffeur verantwoordelijk achtte voor de dood van het slachtoffer. De Kortrijkzaan werd veroordeeld tot zes maanden met uitstel, 1.650 euro boete en een rijverbod van zes maanden, waarvan vier met uitstel.

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier