Tatjana Tesch uit Spiere-Helkijn helpt kansarme kinderen in Peru

Redactie KW

Tatjana Tesch (22) vertrekt eind juni naar Peru om er een maand te werken als vrijwilligster in een opvangcentrum voor kinderen. De zumba-instructrice van Spiere-Helkijn wil niet met lege handen naar Peru trekken en organiseert daarom op paaszondag een zumbamarathon. De opbrengst gaat integraal naar schoolgerief en educatief materiaal voor de kansarme kinderen..

Vorig jaar organiseerde Tatjana Tesch al een zumbamarathon ten voordele van de slachtoffers van de ramp in Haïti. “We verzamelden toen 700 euro. Met zo’n bedrag kon ik al heel veel educatief materiaal kopen. Om deel te nemen aan de marathon vragen we een spotprijs van 7 euro. Met zo’n kleine bijdrage kan je in Peru een kind van schoolgerief voorzien voor een heel jaar.”

De 22-jarige studente koos bewust voor een project met kinderen. “Ik ben er van overtuigd dat je bij kinderen een blijvende stempel kan achterlaten. Ik voorkom ook liever dan dat ik genees, zonder bemoederend over te komen. Ik wil ze wijzen op hun eigen capaciteiten en ze zelfvertrouwen geven, zodat ze sterker door het leven kunnen gaan en een mooie toekomst kunnen uitbouwen. Ze hebben het inderdaad niet getroffen door in Peru geboren te worden, maar ik blijf er in geloven dat ze met genoeg wilskracht en voldoende steun toch ver kunnen komen.”

Tatjana investeert zelf bijna 2.000 euro. “Ik moet mijn vliegtuigticket van 1.400 euro en mijn verblijf van 500 euro zelf betalen. Voor een werkende student is dat inderdaad niet weinig. Sommige mensen verklaren mij zot, maar ik geef liever mijn geld uit aan zo’n project dan aan pure luxe. Ik vind vrijwilligerswerk nu eenmaal veel verrijkender dan shoppen.”

Meer in Krant van West-Vlaanderen

(EV/JW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier