Tante Kaat geeft in Kortrijk tips aan blinden en slechtzienden

Redactie KW

Tante Kaat heeft in Kortrijk gouden raad gegeven aan blinden en slechtzienden. Dat gebeurde op uitnodiging van de Brailleliga. De Tante Kaat tips moeten het zelfvertrouwen van visueel gehandicapten opkrikken en de veiligheid in huis verbeteren. Elma Dalhuijsen, want dat is de echte naam van de Nederlandse vlekkenkoningin, doet een ronde van Vlaanderen met allerlei handige weetjes in het huishouden.

Tante Kaat strooit kwistig met tips en goede raad. Ze houdt nu eenmaal graag de boel schoon. Haar gouden raad is een begrip geworden. Ze heeft een vast radiorubriek en over het oplossen van alledaagse probleempjes schreef ze al enkele bestsellers. Poetsen kan volgens Tante Kaat trouwens ook leuk zijn. Met haar aanstekelijke babbel probeert ze daar iedereen van te overtuigen.

Zelf beredderen

Voor de meeste karweien hebben de blinden en de slechtzienden huishoudhulp. Toch proberen de meesten het liefst zo lang mogelijk zelf hun huishouden te beredderen. En dan zijn tante Kaats tips meer dan welkom. Voor de blinden en slechtzienden is er via de brailleliga een CD met Tante Kaat tips beschikbaar.

Tante Kaat geeft in Kortrijk tips aan blinden en slechtzienden

Bekijk hier de reportage

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier