Tandverzorging voor bejaarden dankzij mobiel tandartskabinet

Met het mobiel tandartsenkabinet kunnen ook bewoners van de verschillende rust- en verzorgingstehuizen tandverzorging krijgen.
Redactie KW

Voor bejaarden die in een zorgcentrum wonen, is het niet altijd evident om naar de tandarts te gaan. Nochtans zijn er steeds meer oude mensen die nog eigen tanden hebben. Die goed verzorgen, is dan ook erg belangrijk. De Bond Moyson van West-Vlaanderen pakt daarom uit met een mondzorgproject. Ze sensibiliseren senioren en zorgverleners over het belang van een gezond gebit. En in woonzorgcentrum De Branding in Wenduine is met een uniek experiment gestart: de tandarts komt zelf langs in het centrum.

De tandarts kan met een mobiele set de mondhygiëne van de bejaarde bewoners controleren. Steeds meer oude mensen hebben nog eigen tanden. Het is erg belangrijk om die goed te verzorgen. Maar bij de tandarts geraken, is voor bejaarden niet evident.

De Bond Moyson wil dit experiment graag uitbreiden, en hoopt nog meer tandartsen met een mobiele uitrusting naar rusthuizen te sturen. Ook de folder ‘Kieskeurig’ moet bejaarden en verzorgers attent maken op het belang van mondzorg voor ouderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier