Tanai Vanblaere Torhoutse Peerdenkoningin

© Johan Sabbe
Redactie KW

Vorige zaterdag werd tijdens de 37ste Torhoutse Paardenmarkt de Peerdenkoningin verkozen. Het kroontje ging eindelijk nog eens naar een meisje uit de eigen stad : de 19-jarige Tanai Vanblaere.

De verkiezing stak in een nieuw kleedje, waarbij de hippische veelzijdigheid van de kandidates meer dan vroeger werd getest. Ze dienden vragen over Torhout en het paardrijden te beantwoorden, werden geïnterviewd en moesten een praktische proef afleggen. Tania reed een dressuur. Ze kreeg naast haar lint, haar kroontje en wat naturaprijzen ook 1.250 euro cash.

Lester & Denwood

Tanai Vanblaere, die al sinds haar achtste amazone is, is lid van de Torhoutse Ruiterclub Groenhove en woont in de Oostendestraat. Ze heeft net aan de lerarenopleiding Katho-Reno het eerste jaar afgewerkt : ze wil lesgeven in Voeding-Verzorging en Project Algemene Vakken. Ze heeft het paardrijden in Groenhove geleerd en heeft recent het diploma van initiator behaald aan de Vlaamse Trainerschool (VTS). Ze zal van de zomer lesgeven in de manege Groenhove. Haar vader Roland Vanblaere heeft in de jaren zeventig grote bekendheid genoten als de helft van het legendarische muziekduo Lester & Denwood, dat hits scoorde zoals Angela en Sing Sing. Het duo miste toen met het nummer Bonnie op een haar na de deelname aan het Eurosongfestival.

Paardenmarkt start miezerig

De Paardenmarkt begon zaterdag in miezerige weersomstandigheden, maar gaandeweg klaarde de hemel open. Heel wat mensen – kenners en leken – zakten traditioneel naar de paardenhoogdag af. De paardenkenners konden er handel drijven en aan de vele prijskampen deelnemen. Voor het grote publiek was het genieten van gratis ritten in een koets of huifkar, de show in de zandpiste achter het stadhuis en de mooie aanblik van de paarden en alle andere aanwezige viervoeters.

(JS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Torhout, van vrijdag 5 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier