Tamara Van Oost uit Gits stelt kalender voor mensen met kanker voor

Redactie KW

In heel wat winkels in West-Vlaanderen kan je oog vallen op een bijzondere kalender. Bijzonder, want ‘Door kankerpatiënten, voor kankerpatiënten’, zoals het te lezen staat op de cover. Het gezicht van dit initiatief is de Gitse Tamara Van Oost: bij de 34-jarige mama werd in januari borstkanker vastgesteld.

“Een vriendin stelde voor om een kalender te maken, om geld in te zamelen voor mij”, vertelt Tamara. “Ik heb toegestemd, maar het geld wilde ik onder geen beding voor mezelf houden. Ik had het kunnen storten voor Kom Op Tegen Kanker – dat doe ik sowieso elk jaar – maar ik wou iets plaatselijks doen, voor de ziekenhuizen in Roeselare. Vroeger bestond er een project waarbij kankerpatiënten één keer per jaar naar een kuuroord mochten. Door geldgebrek hebben ze dat project moeten schrappen. Daarom ben ik de voorbije maanden langs restaurants en wellnesscentra in de regio gepasseerd en gevraagd of ze mij tien arrangementen wilden geven. 22 hebben er ingestemd, waardoor ik nu iets kan doen voor 220 patiënten.”

Geld voor borstreconstructie

En ze droomt: „Als de kalender veel geld zou opbrengen, zou ik er enkele mensen financieel mee willen bijstaan. Zo heb ik het verhaal gehoord van een vrouw die het geld niet heeft voor een borstreconstructie – als patiënt moet je per borst 2.800 euro uit eigen zak betalen. Terwijl er zeker voor een jonge vrouw niks belangrijker is dan haar borsten. Mocht ik die vrouw nog kunnen helpen…”

(MC)

Een uitgebreide getuigenis in Krant van West-Vlaanderen

>> Meer info: 0477 45 52 67 (gsm Tamara).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier