Talbot House viert verjaardag in Londen

Het Talbot House. (Foto VisitFlanders.be)
Redactie KW

De honderdste verjaardag van Talbot House in Poperinge wordt in Londen gevierd met een tentoonstelling, boekvoorstelling én een concert.

In december is het honderd jaar geleden dat Talbot House de deuren opende. Het toevluchtsoord voor Britse soldaten, waar ze even aan de oorlog konden ontsnappen, wordt erg gewaardeerd bij de vele toeristen, die de In het kader van het project ‘Internationale herdenking van 100 jaar Talbot House’ slaan Symfonieorkest Vlaanderen en Talbot House uit Poperinge de handen in elkaar. Op woensdag 4 november wordt in Londen de ‘Talbot House: An Oasis in a World gone Crazy’-tentoonstelling officieel geopend. Die wordt gehouden in de befaamde Guildhall Library. Diezelfde dag verzorgt Symfonieorkest Vlaanderen het ‘Flanders Remembers’-concert in Cadogan Hall, het officiële herdenkingsconcert van de Vlaamse Regering in Londen. Het uitgebreide programma werd deze middag voorgesteld in het Concertgebouw in Brugge, waar de repetities aan de gang zijn.

Daarbij zorgt componist Piet Swerts voor de grootste gemeenschappelijke deler: met de creatie van Talbot Hymn integreert hij het bekende harmonium en de gong uit het Talbot House in een ingetogen werk voor symfonisch orkest. Leuk detail: het Symfonieorkest Vlaanderen wordt gedirigeerd door de gerenommeerde Jan Latham-Koenig, die zich heeft verdiept in onder meer het King Albert’s Book, dat als inspiratiebron diende. De Britse composer Richard Blackford verwerkt dan weer In Flanders Fields in het werk dat in Londen wordt gespeeld.

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier