Tal van inbreuken vastgesteld tijdens controleactie in haven van Zeebrugge

Redactie KW

Tijdens een multidisciplinaire controleactie van de federale scheepvaart- en wegpolitie woensdag zijn er tal van inbreuken vastgesteld.

Tijdens de actie, die liep van woensdagochtend tot omstreeks 14.30 uur, werden 68 voertuigen en 78 personen gecontroleerd. Daarbij stelden de politiediensten, die bijgestaan werden door onder meer de FOD mobiliteit, de RVA en de douane, tal van inbreuken vast.


Zo werden er negen gerechtelijke processen-verbaal opgemaakt. Er werden onder meer drie inbreuken rond economische werkloosheid vastgesteld, maar ook twee PV’s opgemaakt voor drugsbezit. Eén persoon werd betrapt op het gebruik van rode mazout. Daarnaast werden ook twee PV’s opgesteld voor inbreuken op technische eisen op de verkeersregels. Opvallend is dat er ook drie rijbewijzen werden ingetrokken na positieve drugtests. Er werd een totaal van 21.000 euro onmiddellijk geïnd.

Tal van inbreuken vastgesteld tijdens controleactie in haven van Zeebrugge


Bij deze zogenaamde MOCA-actie werken tal van controlediensten samen en controleren ze grondig op specifieke en frequent voorkomende problemen.

(SVK – foto TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier