Tachtigjarige in Kortrijk in de kou

Redactie KW

Al een anderhalve week lang verblijft Romain Verhamme bij Linda Maes. „Romain zijn verwarming is kapot en heeft geld om het te laten herstellen, maar zijn begeleider van het OCMW is voor 14 dagen op verlof”, vertelt Linda kwaad.

Romain verblijft tijdelijk bij Linda Maes, haar ouders waren vroeger goede vrienden van Romain. Nu ontfermt Linda zich over Romain. „Zelf heb ik geen familie meer. Sedert anderhalve week heb ik geen verwarming meer. Ik ben invalide en in deze koude periode is dat heel moeilijk voor me.”

„We staan werkelijk versteld van het OCMW”, neemt Linda het voor Romain op. „Hij heeft een eigen woning, een maandelijkse uitkering en een spaarrekening. Maar die wordt beheerd door het OCMW van Kortrijk. Wekelijks krijgt hij 20 euro om zijn sigaretjes en wat eten te kopen. Normaal geeft zijn begeleider hem meer geld als er een grote kost is, maar die is nu veertien dagen met verlof. Daarom zit Romain nu in koude.”

Voorzitter van OCMW-Kortrijk Francesca Verhenne zit verveeld met de zaak. „Het is voor mij onmogelijk om de zaak van mijnheer Verhamme gedetailleerd uit de doeken te doen, want wij zijn nog steeds gebonden door het beroepsgeheim”, vertelt ze. „Toch willen we ons daar zeker niet achter verschuilen. Ik kan wel vertellen dat de persoon die Romain begeleidt contact heeft opgenomen met een aannemer voor ze in verlof ging en heeft vermeld dat het dringend was. Misschien is er iets mislopen in de planning van de aannemer? We zijn alleszins bezig met de zaak.”

(BDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier