Tabaksstoet Wervicq-Sud start opnieuw aan het Tabaksmuseum

Redactie KW

De Tabaksstoet Jehan Van d’Helle in het naburige Wervicq-Sud start donderdag voor tweede jaar op rij om 15.30 uur aan het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat.

De stoet gaat richting de Leiebrug naar Wervicq-Sud. De start aan het Tabaksmuseum gebeurde vorig jaar op vraag van de burgemeester van Wervicq-Sud in het kader van ‘300 jaar grens’. Omwille van het succes vorig jaar wordt de stoet dus weer grensoverschrijdend.

Lokale inbreng is er opnieuw met de harmonie Onder Ons en ook de Wervikse Reuzen zullen weer van de partij zijn met hun kinderen. Voor de eerste keer is ook de gemeentelijke harmonie Sint-Cecilia uit Geluwe van de partij.

In 1988, 1989 en 1990 was de Tabaksstoet grensoverschrijdend, met start in Wervik. Na drie edities kwam er een einde aan de samenwerking tussen Wervik en Wervicq-Sud. Enerzijds om financiële reden, anderzijds omwille van een andere visie over de invulling van de Tabaksstoet. Wervicq-Sud legde te veel de nadruk op een laat carnaval met onder andere confetti.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier