Tabaksstoet van Wervicq-Sud start uitzonderlijk aan Tabaksmuseum Wervik

Redactie KW

De folkloristische Tabaksstoet Jehan Van d’Helle in het naburige Wervicq-Sud start vandaag om 15.30 uur uitzonderlijk aan het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat in Wervik.

Via de Sint-Medardusstraat, de Vrijdagmarkt en de Brugstraat gaat het dan richting de Leiebrug naar Wervicq-Sud. Dat gebeurt op vraag van de burgemeester van Wervicq-Sud in het kader van ‘300 jaar grens’

Wervikse inbreng

Wervik zorgt ook voor lokale inbreng. Op kop van de stoet loopt de harmonie Onder Ons en ook de Wervikse Reuzen met hun kinderen zullen van de partij zijn. Publiekstrekkers uit Frankrijk is een groep van het carnaval van Duinkerke. Er zullen ook groepen uit Portugal en Tahiti van de partij zijn.

Grensoverschrijdend

In 1988, 1989 en 1990 was de Tabaksstoet grensoverschrijdend, met start in Wervik. De Tabaksstoet Jehan Van d’Helle was in Wervicq-Sud een jarenlange traditie. Van 2006 tot 2010 was er geen jaarlijkse Tabaksstoet meer. Het comité Jehan Van d’Helle werd vernieuwd en kende de Tabaksstoet twee jaar geleden een nieuwe start. De stoet is dit jaar toe aan reeds de 55ste editie.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier