‘t Straatje nieuwjaart op donderdag 31 januari

Redactie KW

Op donderdag 31 januari organiseren de café-uitbaters van de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk het evenement ‘t Straatje nieuwjaart.

In Kortrijk is de Burgemeester Reynaertstraat altijd al dé uitgaansbuurt geweest, al kwam de straat ook al regelmatig in het nieuws wegens vechtpartijen. “Nu het nieuwe jaar gestart is hebben we met álle uitbaters van de diverse cafés een goed voornemen gesteld: ‘t Straatje weer helemaal op de kaart zetten”, aldus woordvoerder Steven Deleu van het organiserende comité August. “We kozen die naam omdat het de Burgemeester August Reynaertstraat is.”

Het is de allereerste keer dat zo’n evenement in die straat plaatsvindt. “Als alles meevalt, zal het zeker niet de laatste keer zijn”, stelt Steven nog. “Om 18 uur begint het en zal stadsdj Lotto het beste van zichzelf geven. Er is ook een optreden van paaldanser Angel Joe. Om 21 uur treedt Yves Segers, bekend van zijn laatste single ‘Een beetje gay’ op en om 23.30 uur start de afterparty in de verschillende cafés. We mikken op 1.500 bezoekers en iedereen die komt krijgt een goodie bag.”

“Dit is het bewijs dat de horeca wel degelijk kan samenwerken”, aldus Vincent Van Quickenborne, die aan de laatste dagen van zijn schorsing als burgemeester (tot zaterdag 2 februari) bezig is. “Laat ons hopen dat dit het begin is van een nieuwe traditie. Bij de Sinksenfeesten willen we trouwens ‘t Straatje betrekken door op vrijdagavond daar, en op de Vlasmarkt, een evenement te organiseren. Maar eerst is er dus het nieuwjaarsfeest hier. Het college zal donderdagavond zeker eens langs komen.”

Donderdagavond zal er net als in de weekends een Safe Party Zone gelden. Er komt ook een geluidsmeter zodat de normen, 85 tot 95 decibel, gerespecteerd worden. De toegang tot ‘t Straatje nieuwjaart is gratis. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier