‘t Klein Stadhuis in Ieper krijgt nieuwe uitbater, maar voormalige zaakvoerder gaat niet akkoord

Redactie KW

De voormalige zaakvoerder gaat in beroep tegen de beslissing van de curatoren, die de zaak willen overlaten.

Chris Bevernage, voormalig zaakvoerder van het gekende café-restaurant In ‘t Klein Stadhuis op de Grote Markt van Ieper, gaat in beroep tegen de beslissing van de curatoren om de horecazaak over te laten aan nieuwe uitbaters voor 75.000 euro. In ‘t Klein Stadhuis stond sinds augustus vorig jaar onder curatele. Zaakvoerder Chris Bevernage kon zo genieten van de Wet op de Continuïteit van de Ondernemingen (WCO) en bleef buiten schot voor zijn schuldeisers. Een van de mogelijkheden die de curatoren hadden, was een nieuwe uitbater vinden. Dat is recent gebeurd. Maar Bevernage vindt de overnameprijs van 75.000 euro belachelijk laag. Daarom gaat hij tegen die overname in beroep, bij het Hof van Beroep in Gent.

Volgens Chris Bevernage is de overname niet correct verlopen. 75.000 euro was de minimumprijs die door de rechtbank was vastgelegd. Volgens Bevernage waren er meerdere kandidaten, maar hebben de curatoren slechts aan één de kans gegeven om te onderhandelen. Eerder dit jaar heeft Chris Bevernage een andere zaak, restaurant-hotel Regina, ook op de Grote Markt van Ieper, overgelaten. Regina draaide een omzet van 700.000 euro en werd overgelaten voor 325.000 euro. In ‘t Klein Stadhuis had een omzet van 900.000 euro. De overnameprijs van 75.000 euro is dan ook belachelijk laag, aldus Bevernage.

Chris Bevernage is nu nog zaakvoerder van twee Ieperse horeca-zaken: Marktcafé Les Halles (Grote Markt) en restaurant De Waterpoort (Brugseweg). Dit laatste geniet ook van de WCO.

(MD / PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier