‘t Is spel op de Markt

Redactie KW

Een kleine 300 mensen genoten gisterenmiddag op de Markt van Tielt voor een protest-picknick. De actie ‘t Is spel op de Markt, voor een verkeersvrije markt, vond duidelijk weerklank. Maar ook de tegenstanders lieten zich niet onbetuigd.

De actievoerders voor een verkeersvrije Markt in Tielt hebben slechts één eis : “Dat het stadsbestuur woord houdt en het verkeer bant van de Markt”, klonk het door de luidsprekers. “Het stadsbestuur heeft bij het begin van de werken aangekondigd dat het einddoel een verkeersvrije markt was. Het was ook van in het begin duidelijk in de plannen en de bestrating.”
Het feit dat er eerder al sprake was van een tijdelijke openstelling kon de actievoerders niet paaien. “We willen dat de huidige openstelling zo snel mogelijk ongedaan wordt gemaakt en verwachten minstens een duidelijke communicatie van het stadsbestuur over de termijn waarbinnen ze dit zien te realiseren.”

Leefbaar Tielt
Voorstanders van verkeer op de Markt, voornamelijk handelaars, groepeerden zich eveneens en gaan door het leven als leefbaartielt.be. “Met dit beperkte verkeer behoudt de Markt haar pleinfunctie. Er wordt immers niet meer rond de Hallentoren gereden en ook de toegang tot de Markt via de Tramstraat is afgesloten voor verkeer. Verkeerscirculatie over de Markt is noodzakelijk om een bloeiend handelscentrum te creëren en te behouden. Bovendien is deze verkeerscirculatie uiterst belangrijk voor een vlot en veilig woon-werk-schoolverkeer.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier