‘t Hommelhof en de Cambrinus laureaten in internationale bierwedstrijd

Redactie KW

Ratebeer, één van de belangrijkste internationale bierwebsites, publiceerde vandaag de Ratebeer Best 2014-lijst met de beste bierrestaurants. In de lijst ook twee West-Vlaamse laureaten.

‘De Heeren van Liedekercke’ voert net als vorig jaar de lijst van de beste bierrestaurants ter wereld aan. Het restaurant uit Denderleeuw is meteen ook uitgeroepen tot beste bierbestemming ter wereld. De top-3 wordt verder aangevuld door restaurant Akkurat van Stene Isacsson (Stockholm) en Ebenezer Kezar’s Restaurant van Chris Lively uit Lovell (Maine, VS).

De vier andere Belgische laureaten in de lijst van de beste restaurants ter wereld zijn Nüetnigenough (Brussel), ‘t Hommelhof (Watou), Le Bier Circus (Brussel) en Bierbrasserie Cambrinus (Brugge).

240.000 bieren beoordelen

Sinds 2002 worden de RateBeer Awards jaarlijks uitgereikt. Ze weerspiegelen de prestaties van de voorbije 12 maanden. Deze prijzen worden algemeen beschouwd als één van de belangrijkste prijzen in de bierwereld. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers. Ratebeer registreerde ruim 4,5 miljoen kwaliteitsbeschrijvingen. In totaal werden meer dan 240.000 bieren van ruim 16.000 brouwers beoordeeld. (PB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier