‘t Groot Gedelf niet opgezet met communicatiebureau voor verbreding Schipdonkkanaal

Redactie KW

De vzw ‘t Groot Gedelf is er niet mee opgezet dat de Stad Brugge een communicatiebureau onder de arm neemt voor het dossier van de ontsluiting van de Zeebrugse haven en de verbreding van het Schipdonkkanaal.

“Het stadsbestuur moet aan ons geen verantwoording afleggen, maar dit zet nog maar eens duidelijk in de schijnwerper over welke sommen het MBZ (havenbestuur Zeebrugge, red.) beschikt om zijn plannen te verkopen”, vertelt Guy Plasschaert van ‘t Groot Gedelf in het Brugsch Handelsblad. “Vzw ‘t Groot Gedelf moet het met veel bescheidener middelen stellen en kan geen beroep doen op belastinggeld of subsidies.”

“Wij vermoeden dat dit project dezelfde toer op gaat als in het Lange Wapperdossier waar de BAM eerst ook met een onrealistisch bedrag van 500 miljoen voor de proppen kwam, bedrag dat ondertussen is aangezwollen tot 3 miljard euro”, zegt Guy Plasschaert.

“Zoals Mathias De Clercq (Gents schepen van Economie, red.) vorige week vermeldde in zijn persconferentie, lijkt het er sterk op dat ook het Schipdonkkanaal een project is dat een veelvoud zal kosten dan wat nu voorligt in de studie, terwijl de economische noodzaak niet bewezen is. Om zo iets te verkopen heb je inderdaad een communicatiebureau nodig”, besluit Guy Plasschaert van vzw ‘t Groot Gedelf.

Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 5 december 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier