‘t Casteelken uit Rumbeke zorgt voor interieur Amerikaanse Loft

Redactie KW

Na de interieurinrichting van de Belgische en Nederlandse Loft zal interieurzaak ‘t Casteelken nu ook het interieur van de Amerikaanse versie verzorgen. De binnenopnames zijn momenteel volop aan de gang in Vilvoorde. Eric Van Looy is de regisseur van dienst.

Dat interieurzaak ‘t Casteelken nu ook instaat voor de inrichting van de Amerikaanse versie van de Vlaamse thriller uit 2009 is te danken aan art director Kurt Loyens. “‘t Casteelken had quasi alles in huis wat ik na mijn voorstudie wenste”, vertelt die. “Perfect dus.”

De stijl van de Amerikaanse Loft wordt hedendaags met heel wat warme tinten. De opnames van de film zijn volop aan de gang. Eerst in New Orleans en sinds kort in Vilvoorde waar de meeste binnenopnames zullen gebeuren. Daar is het dat de loft gebouwd werd. “In vergelijking met de loft uit de oorspronkelijke film zal deze qua volume veel groter zijn. Ook in deze remake zal de interieurinrichting sterk bijdragen tot de sfeerschepping in de film.”

Loft is de grensverleggende thriller van Eric Van Looy naar een script van Bart De Pauw. De Amerikaanse cast telt enkele toppers zoals Wentworth Miller, Karl Urban, Rachael Taylor en Matthias Schoenaerts.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier