Syntra West, VDAB West-Vlaanderen en volwassenonderwijs slaan handen in elkaar

Redactie KW

Syntra West, de West-Vlaamse VDAB en het volwassenenonderwijs zullen in de toekomst hun opleidingsaanbod op elkaar afstemmen. De drie partners ondertekenden donderdag in Brugge de samenwerkingovereenkomst “3voor1”.

Met deze samenwerking kunnen cursisten een vervolgcursus bij een van de twee andere opleidingsverstrekkers volgen, terwijl ze nu vaak vanaf nul moeten herbeginnen. De drie opleidingsinstanties erkennen elkaars opleidingen en maken samen werk van diploma’s voor volwassenen.

De focus van de opleidingen ligt op vacatures die moeilijk in te vullen zijn en op knelpuntberoepen. De drie partners komen op die manier tegemoet aan de noden van de huidige arbeidsmarkt.

“Een gemeenschappelijk en gedeelde informatie en oriëntatie wordt door deze samenwerking mogelijk. Maar dit is pas een eerste stap. De mogelijkheden tot gemeenschappelijk gebruik van infrastructuur bieden nog heel wat perspectief, laat staan het streven naar gemeenschappelijke investeringen en gemeenschappelijk gebruik”, aldus Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB.

(BELGA)

Meer vanavond in het Focus- & WTV-nieuws vanaf 18u

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier