Symfonisch Orkest Vlaanderen heeft nieuwe dirigent

Redactie KW

Met een concertreeks in ondermeer Brugge, Brussel en Gent stelt het Symfonisch Orkest Vlaanderen, met thuisbasis in Brugge, volgende week zijn nieuwe dirigent voor. De 40-jarige Japanse dirigent Seikyo Kim zal de volgende jaren de muzikale lijnen van het orkest uitzetten. Wij gingen eens luisteren naar de allereerste repetitie.

De 54 muzikanten van het Symfonisch Orkest Vlaanderen en hun nieuwe dirigent Seikyo Kim hebben tijdens hun eerste repetitie samen al goed geoefend, zo blijkt. De Japanse dirigent zal op zijn minst de komende 3 jaar pendelen tussen Vlaanderen en Japan. Het is de eerste keer dat Seikyo Kim een Europees orkest zal leiden.

De Japanner leerde het vak bij klinkende namen in Europa en de VS. Daarnaast had hij al de leiding over gerenommeerde Japanse orkesten. Dat de internationaal bekende dirigent is ingegaan op het aanbod van het Symfonisch Orkest Vlaanderen noemen ze zelf dan ook een hele eer.

Proefrepetitie was meteen voltreffer

Precies een jaar geleden was Seikyo Kim al eens op proef bij het Symfonisch orkest Vlaanderen en het klikte meteen. De muzikanten waren dan ook vragende partij om de Japanse dirigent als leider aan te treken.

Tijdens zijn periode in Vlaanderen wil Seikyo Kim het publiek laten kennismaken met hedendaagse Japanse componisten. De nieuwe dirigent debuteert maandag in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en dinsdag stelt het Symfonisch orkest hem dan officieel voor in thuisbasis Brugge.

(tn/jv)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier