Symbool Poperingse Bier- en hoppefeesten heet Popernicus

Redactie KW

De naam van het ‘piepauwtje’, symbool voor de Bier- en Hoppefeesten 2011, is gekend. Voortaan mag deze mascotte zich Popernicus noemen. Bruno Jacques van ontwerpbureau Pigs in Space creëerde dit olijke lieveheersbeestje als campagnebeeld voor de Bier- en Hoppefeesten op 16, 17 en 18 september. Met een online wedstrijd werd gezocht naar een geschikte naam.

In het voorjaar werd een oproep gelanceerd naar voorstellen voor een geschikte naam voor het piepauwtje. De jury koos uiteindelijk zes namen uit die verder gingen naar de tweede ronde. Van begin juli tot 1 september kon iedereen zijn stem uitbrengen op zijn favoriete naam op de website. De naam Popernicus kreeg 154 stemmen en werd daarmee de winnaar. De naam is een inzending van Christophe Van Bruwaene. Er werd in totaal 389 keer gestemd. Op de tweede plaats komt Hoppie (72), op de derde plaats Hoppy (69), op de vierde plaats Hopsiepopsie (58), op de vijfde plaats eindige Poppyhoppy (23) en op de zesde plaats Hoppop (13).

Dagje Hoppestoet

De inzenders van de naam winnen allen een ticket voor de Hopkoninginverkiezing. Hoofdwinnaar Christophe Van Bruwaene krijgt een ‘Dagje Hoppestoet’ voor twee personen aangeboden. Hij mag op zondag 18 september het Hopmuseum bezoeken, schuift ‘s middags aan voor een streeklunch en neemt vervolgens plaats op een voorbehouden plaats op de tribune. Uit de stemmers werd tevens een winnaar geloot: Rita Elslander uit Proven stemde op 27 juli voor Popernicus. Zij wint tevens een Dagje Hoppestoet voor twee personen. Wie nog wil kans maken op een Dagje Hoppestoet kan nog tot 12 september deelnemen aan het Hoppespel op www.hoppefeesten.be.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier