SV Zulte Waregem leert jeugdtrainers met defibrillator werken

Redactie KW

De Belgische voetbalbond verplicht cardiotesten voor jonge voetballers niet, maar de recente drama’s op de voetbalvelden hebben eersteklassers SV Zulte Waregem en KV Kortrijk aan het denken gezet. Essevee wil zelfs al zijn jeugdtrainers met een defibrillator leren werken.

Beide groepen lanceren een informatiecampagne in navolging van de oproep van de bond om jeugdvoetballers en hun ouders te sensibiliseren over de opsporing van hartproblemen. “Al onze jeugdspelers krijgen een vragenlijst mee waarin we naar een vroeger hartfalen of erfelijke aandoening peilen. We slaan die gegevens dan in een sportief paspoort op”, stelt Joric Vandendriessche, sportief coördinator van de jeugdacademie.

“Deskundigen zullen onze jeugdtrainers binnenkort opleiden inzake het gebruik van de defibrillator, die sowieso altijd aanwezig is op de club. Niettegenstaande we voor elke wedstrijd medische begeleiding voorzien, kan de trainer in noodsituaties dan ook meteen tot actie overgaan”, aldus Joric Vandendriessche.

(TVW/CDW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier