SV Zulte Waregem bouwt tijdelijke tribune

Redactie KW

(UPDATE) Vroeger dan verwacht begint voetbalclub SV Zulte Waregem met de vernieuwing van het Regenboogstadion. Het Waregems schepencollege heeft donderdagmiddag het licht op groen gezet om voor aanvang van volgend seizoen een tijdelijke staantribune op te trekken aan de kant van het zwembad.

Tegen het begin van volgend seizoen eind juli zal een tijdelijke staantribune met 1.200 plaatsen op zes meter achter de doellijn aan de kant van het zwembad het sfeervak van de Esseveesupporters vormen. De atletiekpiste blijft gevrijwaard. Dat zegt algemeen manager Filips Dhondt.

Meer volk

Deze tussenoplossing in afwachting van de complete vernieuwing van het Regenboogstadion, die tot een kuip met 12.500 zitjes moet leiden, komt niet uit de lucht gevallen. Gedelegeerd bestuurder Patrick Decuyper gaf eerder al te kennen dat hij met een reeks toptransfers meer volk naar het stadion wil lokken.

Vlak achter het doel aan de kant van de Zuiderlaan komt voorlopig een publiciteitswand. De club wil alles met eigen middelen bekostigen maar communiceert niet over het bedrag van de investering.

12.500 toeschouwers

In het stadion zelf zal er plaats zijn voor 12.500 toeschouwers, de atletiekpiste verhuist. Daarnaast komt er ook kantoorruimte, een bowling en fitness, enkele sportwinkels, en appartementen. Er is ook sprake van een hotel, een plein tussen het stadion en Waregem Expo en ondergronds komen er parkeerplaatsen.

Thuiswedstrijden?

De plannen voor de hervorming van het stadion en de omgeving bestaan al een tijdje, maar begin dit jaar kwam het dossier in een stroomversnelling. Voor Zulte Waregem zullen de werken wel voor wat ongemak zorgen. De voetbalclub zal voor haar thuiswedstrijden in het seizoen 2012-2013 moeten uitwijken naar een andere locatie. Vaak genoemd is Moeskroen, maar zeker is dat nog niet. Ook de atletiekclubs zullen een jaar lang moeten uitwijken.

Het hele stadionproject zal meer dan 24 miljoen euro kosten.

(JV/TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier