Supporter Club Brugge al 10 dagen in Servische cel

Redactie KW

Een supporter van Club Brugge zit al tien dagen opgesloten in een Servische cel. Tijdens de wedstrijd tegen Partizan Belgrado, op 5 november, ontstak een 30-jarige man uit Wevelgem het gevaarlijke en verboden Bengaals vuurwerk. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag.

De man kreeg in de gevangenis al bezoek van een lid van de Belgische ambassade in Servië. “We proberen hem bij te staan, maar de feiten wegen zwaar door”, zegt Bart Ouvry van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In ons land riskeer je een stadionverbod als je speelt met het vuur, maar in Servië raak je er niet zo makkelijk vanaf. De Wevelgemnaar werd geïdentificeerd als de man die het vuurwerk had afgestoken en de politie sloot hem op in een cel. Daar zit hij nu nog, in afwachting van een proces.

“Allicht zal dat aanstaande donderdag al volgen”, zegt Bart Ouvry van Buitenlandse Zaken. “Maar op een volledige vrijspraak moet de man alvast niet rekenen. Morgen (maandag, red) zullen wij zijn blanco strafblad overmaken aan de Servische autoriteiten. We hopen er in ieder geval op dat de gevangenisstraf die later deze week uitgesproken zal worden, overeenstemt met de tijd die de man in voorhechtenis zit. Met andere woorden, dat hij tegen eind deze week terug mag keren naar ons land. Een geldboete zal sowieso ook wel volgen.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier