Supermarkt heeft kassa’s met plofkoffersysteem

Redactie KW

In een nieuwe supermarkt uit Oudenburg betalen klanten niet langer aan de kassierster maar wel via een automaat. Dat moet de veiligheid in de winkel verhogen, zowel voor het personeel als voor de klanten. Het geld gaat rechtstreeks in een plofkoffer. De winkel in Oudenburg is de eerste in Vlaanderen met het nieuwe betalingssysteem.

In een supermarkt in Oudenburg betaal je de boodschappen niet meer aan de kassa maar wel via een automaat. Je steekt het geld erin, en het toestel geeft het wisselgeld terug. Voor de klanten is het wat wennen.

“We kunnen geen valse briefjes meer aanvaarden,” zegt kassierster Jolien De Buck. “Wij kunnen zelf niet verkeerd teruggeven. Het is ook redelijk gemakkelijk. In het begin moeten we wel nog wat helpen.”

Het geld gaat direct in een plofkoffer en wordt dus waardeloos voor dieven. Als er een hold-up zou zijn, dan kunnen ze niet meer aan het geld. Ook voor onze klanten is het een voordeel: ze krijgen altijd correct geld terug.

De supermarktketen investeerde zo’n 150.000 euro in het nieuwe systeem. Ook in de andere vestigingen in Oostende, Jabbeke en Eernegem komen zulke automaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier