Superfan Viviane Maene: al 40 jaar verliefd op Willy Sommers

Redactie KW

Viviane Maene valt zonder twijfel in de categorie ‘superfan’. Al sinds ze 13 was is ze gek van Willy Sommers. “Ik ben al 40 jaar verliefd op Willy Sommers”, lacht Viviane, die vanavond te zien is in de eerste aflevering van het televisieprogramma Superfans op VT4.

“Je moet dat natuurlijk niet zien als een gewone verliefdheid”, vertelt Viviane Maene (53), al jaren gelukkig getrouwd met Erik Borny, uit de Ettelgemsestraat. „Maar mijn sympathie voor hem is erg groot. Ik mis geen enkel optreden, ver of dicht. Ik heb al zijn singles, lp’s en cd’s, dat zijn er in totaal 106.”

In haar huis heeft Viviane een kamer vol spullen van Willy en ook in haar woonkamer sieren ontelbare foto’s van haar idool de muren. “En die heeft Willy al gezien. “In die veertig jaar is er een vriendschap gegroeid tussen onze twee families. Zo kwam Willy samen met zijn vrouw Cindy al eens bij ons eten”, verklapt Viviane.

En de zanger zelf? Die draagt zijn superfan op handen. “Viviane gaat voor mij door het vuur. Ook als het wat minder ging met mijn carrière is ze me altijd blijven steunen. Haar fanatisme maakt me zeker niet ongemakkelijk. Ik heb niet het gevoel dat ze ooit te ver zal gaan”, vertelt Willy Sommers overtuigd.

De aflevering van Superfans met Viviane is te bekijken op woensdag 9 november om 22.05 uur en op vrijdag 11 november om 20.05 uur op VT4.

(EN/SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier