Superette in Dudzele krijgt vestigingssubsidie van 10.000 euro

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Colin en Sabine Maertens uit Dudzele krijgen als eerste 10.000 euro van de stad Brugge omdat ze met een superette in een afgelegen woonkern zijn gestart. De vestigingssubsidie moet startende bakkers, slagers of kruideniers een duwtje in de rug geven. Zo hoopt de stad meer buurtwinkels te zien in de dorpen rond Brugge. Want die sluiten nu te vaak de deuren.

In juni 2009 kondigde Brugge een subsidie van 10.000 euro aan voor nieuwe buurtwinkels. Daarmee wou de stad slagerijen, bakkers, superettes of kruideniers aanmoedigen om zich in meer afgelegen woonkernen te vestigen. Supra Colin en Sabine is vandaag de eerste buurtwinkel die zo’n subsidie krijgt van Brugge. Schepen Hilde Decleer: “We hebben een budget om er vier per jaar te subsidiëren, maar we doen dat enkel wanneer er binnen de 800 meter geen gelijkaardige handelszaak is.”

Inwoners tevreden

In Dudzele zijn de bakker en de slager gestopt, maar met de komst van de superette van Colin en Sabine kunnen de inwoners toch weer zowat al hun inkopen doen. Ze zijn tevreden.

Voorlopig is Brugge de enige stad in West-Vlaanderen die de vestigingssubsidie uitreikt. Er zijn nog kandidaten die een aanvraag hebben ingediend, maar die voldoen voorlopig niet aan de voorwaarden.

Superette in Dudzele krijgt vestigingssubsidie van 10.000 euro

Bekijk hier de reportage

(BS/AS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier