Subsidies voor zonnepanelen worden gehalveerd

Redactie KW

De gemeenteraad besliste om de gemeentelijke subsidie voor het installeren van zonnepanelen vanaf eind oktober van dit jaar te halveren. De maximum toelage wordt teruggebracht van 400 naar 200 euro.

Schepen Carl De Donder wees er in zijn toelichting op dat het subsidiekader voor toepassing van zonne-energie de jongste jaren sterk gewijzigd is. „Vanuit de federale en Vlaamse overheid zijn er specifiek voor zonnepanelen belangrijke financiële en fiscale stimulansen. De Vlaamse overheid heeft ondertussen al beslist om die subsidies gevoelig af te bouwen. Ook in omliggende gemeenten heeft zich een dalende trend ingezet in het subsidiëren van zonnepanelen.”

„De gemeente Deerlijk kon, gezien het grote succes (het gaat om meer dan 100 dossiers, drd), niet achterblijven. Daarom stellen we voor om de maximum subsidie vanaf 31 oktober terug te brengen van 400 naar 200 euro.”

Tony Courtens (Vlaams Belang) stelde dat de gemeente dergelijke aangelegenheden niet moet sponsoren omdat de gemeentelijke subsidie maar een heel miniem percentage is van het totaal bedrag van de investering. Zijn fractie en Marc Byttebier stemden tegen. (DRD)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Gaver) van 2 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier