Subsidies voor project rond site K in Kortrijk, experts komen vandaag ter plaatse

Redactie KW

De Vlaamse regering heeft subsidies klaar voor het stadsvernieuwingsproject Bijstandsite in Kortrijk, waar het complex K in Kortrijk momenteel verrijst. Vanmiddag komen overigens experts van de Gentse universiteit naar Kortrijk om er de schade op te meten, die handelaars beweren te hebben opgelopen door de bouw van K in Kortrijk.

Het gaat om 2,8 miljoen euro. Met de steun wil de regering niet alleen de stedelijke leefomgeving verbeteren, het moet ook een duwtje in de rug zijn voor de bouwsector.

Over 25.000 vierkante meter komt winkelruimte, horeca, 41 appartementen en een ondergrondse parking op de terreinen van de vroegere school O.L.V. Bijstand. Er wordt ondermeer een Business Improvement District opgericht, zodat een samenwerking ontstaat tussen nieuwe en bestaande handelaars, de heraanleg van enkele pleinen in de buurt, woonprojecten en invalswegen.

Vanmiddag komen overigens experts van de Gentse universiteit naar Kortrijk om er de schade op te meten, die handelaars beweren te hebben opgelopen door de bouw van K in Kortrijk. Voor het complex is tot dertig meter diep gegraven, twee handelaars zijn naar de rechter gestapt omdat ze schade aan hun gebouw hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier