Subsidies voor aanleg nieuw fietspad in Zwevegem

Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits kent een subsidie van ruim 94.000 euro toe voor de aanleg van een nieuw fietspad in Zwevegem, langs de oude spoorweglijn Kortrijk-Avelgem, vanaf de Hugo Verrieststraat tot aan de Avelgemstraat. De aanleg past in de realisatie van een fietssnelweg tussen Marke en Zwevegem en wordt uitgevoerd in opdracht van het provinciebestuur.

De fietsverbinding op de oude spoorwegzate tussen Kortrijk en Zwevegem wordt alsmaar intenser gebruikt. Elke dag rijden honderden fietsers op het afgescheiden pad, op weg naar het werk, naar school of naar vrienden. Anderen maken er recreatief gebruik van om via Avelgem naar de Vlaamse Ardennen te fietsen.

Vlaams minister Hilde Crevits geeft de provincie West-Vlaanderen 94.608 euro van het Fietsfonds voor een nieuw deel van deze fietsverbinding in Zwevegem, vanaf de Hugo Verrieststraat tot aan de Avelgemstraat. Een fietsweg van ongeveer 2 km die een nieuwe comfortabele verharding in asfalt krijgt over een breedte van 2,5 meter. De nodige, zuinige verlichting wordt aangebracht en er is extra aandacht voor de plaatsen waar ander verkeer rijdt. De snelheid van zowel het gemotoriseerde als het fietsverkeer zal ter hoogte van de kruispunten worden afgeremd met het oog op het verhogen van de verkeersveiligheid.

Troef

Burgemeester Vanwelden van Zwevegem : “De ondertekening van het dossier is belangrijk. Dagelijks stel ik vast dat de fietsweg naar Kortrijk zeer druk gebruikt wordt. Ze is ook een troef voor het toeristische verkeer, want het kanaal Bossuit-Kortrijk ligt vlakbij. Het is ons doel als gemeente om de ontbrekende fietsschakels te realiseren en dit is er één van.”

Vlaams minister Hilde Crevits : “De fietssnelweg van Kortrijk naar Zwevegem is en wordt een belangrijke fietssnelweg in de regio Kortrijk. Het is een fietsweg van rand tot rand, dwars door het stadscentrum. Ze past goed in de ontwikkelingen in het zuiden van Kortrijk en in Zwevegem. De snelweg kan uitgroeien tot een voorbeeldproject voor West-Vlaanderen.”

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier