Subsidies voor 3 extra toeristische projecten

Redactie KW

De deputatie heeft in haar zitting van donderdag 27 oktober beslist om aan drie bijkomende projecten een subsidie toe te kennen in het kader van het provinciaal reglement voor toeristische impulsen in West-Vlaanderen. Blankenberge krijgt bijna 6.000 euro voor de aanleg van glijbanen op de dijk, Roeselare krijgt ruim 21.000 euro voor het erfgoedproject ‘In het Wiel van Odiel’ en er is ook 40.000 euro voor de uitvoering van een onthaalplan voor de West-Vlaamse Scheldestreek.

In september 2010 en april 2011 ontvingen al 9 andere projecten steun. Met de subsidies wil de Provincie het toeristisch aanbod optimaliseren. Dat moet leiden tot vernieuwing en kwaliteitsverbetering. Gespreid over vier jaar, trekt de Provincie in totaal 1,5 miljoen euro uit.

Vier regio’s

West-Vlaanderen beschikt met de vier regio’s (het Brugse Ommeland, de Leiestreek, de Westhoek en de Kust) en de Kunststad Brugge over vijf sterke toeristische bestemmingen. De sector was in 2008 in West-Vlaanderen goed voor een omzet van 3,1 miljard euro.

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier