Subsidiereglement in de maak voor netten tegen meeuwenoverlast in Oostende

Redactie KW

Het stadsbestuur van Oostende raadt mensen aan om molentjes te plaatsen op hun daken of terrassen om meeuwen te verjagen.

Uit een proefopstelling is gebleken dat die speeltjes effectief zijn en dat de vogels die plaatsen links laten liggen. “Er moeten wel voldoende molentjes worden geplaatst die een meervoudige beweging maken om succes te hebben”, zeggen burgemeester Jean Vandecasteele en schepen Martine Lesaffre. “Het blijft een goedkope oplossing die het proberen waard is op kleinere daken en terrassen”.

Netten op platte daken

Nog effectiever zijn netten, zeker op grote platte daken. Daarom zal Oostende volgend jaar de eigen gebouwen en de gebouwen van het Sociaal Huis met een plat dak, voorzien van een net. “Uiteraard zal het niet voldoende zijn om de overheidsgebouwen alleen aan te pakken. Er zal een subsidiereglement worden uitgewerkt waardoor particulieren en bedrijven een tussenkomst in de aankoop van de netten zullen krijgen”, vervolgt de burgemeester. Oostende liet intussen ook in enkele straten haakjes installeren waaraan bewoners hun vuilniszak kunnen ophangen. De eerste evaluaties van die tests zijn positief.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier