Stunt sluit Oostende Cultuurstad 2010 af

Redactie KW

Oostende Cultuurstad 2010 sluit af zoals het begonnen is : in het valentijnsweekend. Als afsluiter staat een spectaculaire stunt op het programma. De Franse koorddanser Michel Menin zal op een koord van 30 m hoog het Wapenplein oversteken. Wie met eigen ogen wil zien of dat lukt, moet erbij zijn op zondag 13 februari om 16 uur stipt.

Dé blikvanger van het slotweekend van Oostende Cultuurstad 2010 is de stunt van de Franse koorddanser Michel Menin en de evenzeer Franse spektakelgroep Transe Express op zondag 13 februari. Vanaf 15 uur zullen zeven tamboers van Transe Express opduiken in de winkelstraten om het spektakel aan te kondigen en de toeschouwers naar het Wapenplein te leiden. Stipt om 16 uur zal Menin het Wapenplein oversteken op een koord dat de toren van het Feest- en Kultuurpaleis op een hoogte van 30 m verbindt met een telescopische kraan. Meteen daarna worden de tamboers van Transe Express naar boven getakeld. Zij brengen MOB ofte Mobile Oblique et Bancal, een spektakel geïnspireerd op de botanische wereld.

Erotisch programma

„Het slotweekend begint op vrijdag 11 februari met een erotisch programma in het Forum van de Bibliotheek Kris Lambert”, vervolgt schepen Bourgoignie. „De causerie O vermiljoenen spleet is een intieme geschiedenis van erotiek en pornografie. Het begint om 20 uur, de toegang is gratis en er hoeft niet te worden ingeschreven.”

500 wafels

„Op zaterdag 12 februari zorgen we ook een verrassende afsluiter in de wijken. Op acht plaatsen brengen we een ludiek stukje theater en delen we 500 warme wafels uit en 100 exemplaren van een boek met tekst en foto’s over Oostende Cultuurstad 2010. Snel zijn is de boodschap.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier