Stukje van Gijzelbrechtegem ligt in… Oost-Vlaanderen

Redactie KW

De Anzegemse gemeenteraad keurde het dossier goed voor de heraanleg van het dorpscentrum van Gijzelbrechtegem. Wel komt er een vreemd probleem om de hoek kijken: een stukje Gijzelbrechtegemstraat is grondgebied Wortegem-Petegem en daar worden geen werken uitgevoerd.

In het centrum van Gijzelbrechtegem worden de wegen en het voetpad vernieuwd van de Pikkelstraat tot aan de nieuw te bouwen school op de Blaarhoek. Ook een deel van de Bouvelostraat en de Kortenberg worden vernieuwd. De zone rond de Kleine Kluis wordt eveneens aangepakt en aan de Kortenberg komt een parkeerruimte met graskunststofplaten. Achter de Kleine Kluis is er plaats voor een terras en een houten trap naar de drassige groene zone. Ernaast komt een petanqueplein. Een pad met zitmuur verbindt de Kleine Kluis met de Kortenberg. Er komt een gescheiden riolering. De raming bedraagt 1,6 miljoen euro. De rioleringen worden gesubsidieerd en Europa, het Vlaams Gewest en de provincie nemen samen 300.000 euro voor hun rekening.

Geen te beste relaties met Wortegem

Maar nu blijkt dat de werken niet starten aan het bedrijf Abriso maar aan de Pikkelstraat. Rik Colman (CD&V-Gemeentewelzijn) vermoedde het al. Een deel van de Gijzelbrechtegemstraat is grondgebied Wortegem-Petegem en die gemeente lijkt niet van plan om te investeren in een nieuwe weg die het Anzegemse dorp Grijsloke moet verfraaien. „We zullen nog eens contact nemen met Wortegem-Petegem”, aldus de burgemeester. Maar er is weinig hoop aangezien de verhoudingen met buurgemeente Wortegem niet de beste zijn sinds een belissing van die gemeente om alle zwaar verkeer uit het centrum van Wortegem te weren, zodat alle zwaar doorgaand verkeer het centrum van Anzegem moet passeren.

(WDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier