Studiebureau moet renovatie Jan Breydel berekenen

Redactie KW

De stad Brugge zal een studiebureau inschakelen om te berekenen hoeveel een renovatie van het Jan Breydelstadion zou kosten. Volgens een eerste raming door de stad zelf gaat het om zo’n 12,5 miljoen euro. Cercle Brugge, de ploeg die op Jan Breydel wil blijven spelen, reageert afwachtend. Groen-Zwart vraagt wel om de capaciteit van het stadion te verminderen naar 18.000 zitjes.

Het Jan Breydelstadion is 33 jaar oud en vertoont tekenen van slijtage. Er is ondermeer sprake van betonrot onderaan de hoofdtribunes. Omdat Cercle Brugge ook in de toekomst hier wil blijven voetballen is een renovatie nodig. De stad Brugge zal nu een studiebureau de opdracht geven het kostenplaatje te berekenen. Een ruwe schatting spreekt van 12,5 miljoen euro.

“We zijn nogal geschrokken door de prijs, 12.5 miljoen euro is veel geld. Ik hoop dat dit niet alleen is om het huidige station te bewaren. Wij van cercle zijn al tevreden met een capaciteit van 18.000 man. Misschien zou dat de kostprijs kunnen drukken”, aldus Pol Van Den Driessche van Cercle Brugge

Burgemeester Patrick Moenaert van Brugge wil geen commentaar kwijt over de nieuwe Jan Breydel-studie, de Brugse schepen van Sport Anick Lambrecht evenmin.

Momenteel heeft de stad Brugge geen centen voor de renovatie van de Jan Breydel Site. Eén van de scenario’s die bij burgemeester Moenaert op tafel ligt om geld in het laadje te brengen, is een gedeeltelijke verkaveling van een aantal oefenvelden.

Alles lijkt erop dat als Club Brugge over een paar jaar naar een nieuw stadion in de zuidrand van Brugge verhuist, de financiële lasten voor Cercle hoger zullen liggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier