Studentsfest blijft groeien

Redactie KW

Op vrijdag 15 mei wordt de Broederschool omgetoverd tot een muzikaal evenement, want dan gaat opnieuw het Studentsfest van start. Het Studentsfest is een soort van festivalletje waarop leerlingen van de school zelf hun dans-, muziek- of zangkunsten tonen voor publiek.

Enkele jaren geleden kwam de leerlingenraad van de Broederschool op het idee om iets door en voor jongeren te doen. Het moest iets worden dat de jeugd boeide, en dat in een gezellige sfeer plaatsvond. Zo kwam Studentsfest uit de bus: een muzikaal event waar drank en braadworsten verkocht worden.

Tussen de lokale muzikale talenten zit er wel altijd een grote naam. Vorig jaar heeft men Peter Evrard kunnen strikken, dit jaar is Tom Pintens aan de beurt. Hij maakte internationaal furore met Zita Swoon. Ook zijn er dit jaar opnieuw braadworsten en frisdranken te verkrijgen tegen een spotprijsje.

Op vrijdag 15 mei is de Broederschool in de Mandellaan 170 the place to be voor het Studentsfest. Het spektakel opent zijn deuren om 16.45u. De eerste act begint om 17.15u. Tickets kosten 2 euro in voorverkoop en 3 euro aan de deur en kunnen besteld worden op de site van Studentsfest. (Charlotte Dewaele)

Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare) van 8 mei 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier