Studentenkamers en woningen in voormalige Rode Nonnenklooster

Redactie KW

In het vroegere klooster van de Redemptoristinnen, beter bekend als de Rode Nonnen in Brugge komen studentenkamers en woningen. Een projectontwikkelaar kocht het gebouw zeven jaar geleden, maar nu pas zijn de plannen goedgekeurd door de stad. Het klooster is 3 jaar geleden beschermd door de minister. Enkele buurtbewoners hebben zich lange tijd gekant tegen de nieuwe bestemming van de kloostersite.

Drie jaar geleden al stelde de stad de eerste plannen voor het vroegere klooster in de Katelijnestraat. Het gebouw zou gesloopt worden en plaats ruimen voor appartementen. Maar de minister beschermde het gebouw, waardoor het moest blijven staan. Bij de nieuwe plannen wordt het klooster zelf nu gerenoveerd en omgebouwd tot 72 studentenkamers. In de tuin komen 37 woongelegenheden die aan de vroegere bewoonsters van het klooster refereren.

Werken duren twee jaar

Na zeven jaar krijgt de site nu definitief vorm. Eindelijk, klinkt het bij de stad. Want het gebouw en de bijhorende tuin waren aan het verkommeren. Tegen de herbestemming van de site was jaren lang protest van ondermeer SOS Brugge. Die dreigde er zelfs mee naar de Raad van State te stappen. Eind dit jaar hoopt de projectontwikkelaar aan de slag te kunnen. Er wordt gerekend dat de bouw- en renovatiewerken twee jaar gaan duren.

(T.N./A.D.)

Studentenkamers en woningen in voormalige Rode Nonnenklooster

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier