Studenten Vande Lanotte staan achter hun prof

Redactie KW

Aan de faculteit rechtsgeleerdheid in Gent waar Oostendenaar Johan Vande Lanotte doceert vinden heel wat studenten het jammer dat hun prof niet slaagde in zijn opdracht. Volgens hen had hij nochtans wel de capaciteiten van een goed bemiddelaar. Ze zijn het er net als de meeste politici en de publieke opinie over eens dat hij gedaan heeft wat ie kon om uit de politieke impasse te raken.

Binnen enkele weken, na de examens, is Oostendenaar Johan Vande Lanotte normaal gezien weer op post aan de rechtenfaculteit in Gent. De studenten hebben hun professor staatsrecht tijdens zijn bemiddelaarsopdracht van op afstand gevolgd, ook gisteravond toen hij naar het paleis trok om met succes zijn ontslag te vragen.

Michele uit Roeselare had vorig jaar een heel jaar les van professor Vande Lanotte. Net als Edward Roggissart uit Eegem. De Vande Lanotte die zij kennen heeft alvast heel wat eigenschappen die van pas komen als bemiddelaar.

Praten van mens tot mens

“Ik heb zelf eens wat vragen gesteld na de les en je kon er echt wel mee praten van mens tot mens. Je voelt geen afstand,” zegt Edward Roggissart. Michele vult aan: “Hij was heel rustig als er iets gebeurde in zijn lessen, dan besteedde hij daar geen aandacht aan. Hij ging altijd door.”

Intussen is de koning opnieuw begonnen met een rondje partijvoorzitters raadplegen. Dit keer consulteert hij ook de liberalen.

(kb/jv)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier