Studenten uit Kortrijk, Bergen en Rijsel houden samen ‘summer school’

Redactie KW

De Metropole Universiteit, een samenwerkingsverband tussen de Kulak, de UCL Mons en de PRES Université Lille Nord de France, heeft maandag de tweede editie van het Honours College op gang getrokken.

Tweeëntwintig uitmuntende bachelorstudenten ontdekken samen de grensoverschrijdende regio, krijgen cursussen methodologie en wisselen ervaringen uit met wetenschappers. Uiteindelijke doelstelling is het schrijven van een wetenschappelijk artikel over een thema naar keuze.

Summer school

De uitverkoren studenten houden deze week een ‘summer school’. De studenten komen uit een waaier aan opleidingen en werden geselecteerd op basis van hun persoonlijke motivatie, talenkennis en studieresultaten. Voor maart 2014 moet elke student klaar zijn met een wetenschappelijk artikel naar keuze: internationale politiek, kunst en cultuur, sporteconomie of architectuur. De studenten krijgen ook de mogelijkheid om een grensoverschrijdende draai aan hun werk te geven. De deelnemers krijgen op het eind een ‘Europees getuigschrift’, ondertekend door de drie universiteiten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier