Studenten lossen innovatieproblemen op

Redactie KW

Studenten hoger onderwijs die de innovatieproblemen van bedrijven oplossen. Dat is wat het project kennisvalorisatie al vijf jaar doet, met succes. Vanaf volgende week kunnen laatstejaarsstudenten hoger onderwijs van de drie hogescholen in onze provincie zich opnieuw inschrijven voor de editie van dit jaar. Doel: een eindwerk maken, in samenwerking met een bedrijf, en de theoretische plannen ook in de praktijk uitgevoerd zien.

Een preirooimachine die naast prei rooien, ook meteen de groente wast. Een plan van een bedrijfsleider, uitgewerkt door een student als eindwerk, en meteen ook in productie gebracht. En meteen een goed voorbeeld van kennisvalorisatie, een samenwerking tussen studenten, docenten en bedrijven uit onze provincie. “Meer dan 1.000 eindwerken, waarvan 80% uitgevoerd, en 20% heeft intussen ook een job in die firma”, zegt Philip Vanneste van Innovatiecentrum West-Vlaanderen.

Intussen groeit het project verder. De hogescholen denken eraan om docenten die zich voor zulke eindwerken inzetten, te belonen. Want zij blijven de schakel tussen studenten en bedrijven. Nu komen veel eindwerken uit technisch georiënteerde studierichtingen, ook daar willen de scholen verandering in brengen.

Vanaf maandag kunnen laatstejaarsstudenten en bedrijven opnieuw hun uitgewerkt en toegepast eindwerk inschrijven voor de Innovation Awards, die in oktober worden toegekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier