Studenten ergotherapie ontwikkelen spelletjes

Redactie KW

De Spelotheek in Kortrijk krijgt er 6 nieuwe spelen bij voor oudere mensen met een functiebeperking. De spelen zijn ontworpen door tweedejaarsstudenten ergotherapie uit de Hogeschool West-Vlaanderen in Kortrijk De uitbreiding is een eerste stap naar uitbouw van een echte retro-theek, met spelen die ontworpen zijn voor een oudere doelgroep.

Maak een spel voor senioren met een beperking. Dat was de niet alledaagse opdracht voor de tweedejaarsstudenten ergotherapie uit de Hogeschool West-Vlaanderen in Kortrijk. De Spelotheek in Kortrijk leent vooral spelmateriaal voor kinderen uit. Want het aanschaffen van spelmateriaal voor senioren met een beperking is niet zo evident.

De studenten kregen zo’n 3 maanden de tijd om hun spel te ontwikkelen. Met resultaat. Eén van de creaties is dit behendigheidsspel waarbij de bovenste ledematen moeten gebruikt worden. Er is ook een aangepast denksportboek gemaakt met aangepaste oefeningen.

De 6 nieuwe spelen zijn vooral bedoeld voor senioren thuis, maar ook voor bewoners van rusthuizen en zorgcentra. Kortrijk wil in de toekomst een echte retro-theek uitbouwen, met aangepast spelmateriaal voor ouderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier