Studenten bouwen paviljoen uit in de voortuin van docent Tom Callebout in Sint-Kruis

© Benny Proot
Redactie KW

Elk jaar ondergaat het paviljoen van Tom Callebout, docent interieurarchitectuur, met behulp van zijn studenten een metamorfose.

Tom Callebout (42) is docent interieurarchitectuur aan Sint-Lucas in Gent. Enkele jaren geleden kocht hij een leegstaand bungalowtje op in de Zilversparrenstraat en richtte dit op een wel heel eigenzinnige manier in. Aan de buitenkant veranderde er niet zo gek veel, maar binnenin wel. De kleine kamers werden opengebroken en in relatie gebracht tot elkaar. Het huis telde ook maar één deur: die naar het toilet. Het bad stond in de slaapkamer en je kon er zo meekijken naar de televisie. Het resultaat was in maart 2007 te zien in het VTM-programma Huis en Tuin.

Zijn studenten derde jaar interieurarchitectuur van Sint-Lucas Gent brachten vorig jaar enkele ingrijpende wijzigingen aan. Zo werd er een verplaatsbare kapel in het paviljoen ingebouwd en een zitnis. En ook dit jaar gaat de bachelorproef interieurarchitectuur over hetzelfde project: de verdere uitbouw van het passantenpaviljoen. Het thema van de bachelorproef dit jaar is sacraliteit. (DDR)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier