Studenten bouwen droommachines voor kinderen

Redactie KW

Hoe ziet jouw droommachine er uit? 200 leerlingen van het lager onderwijs kregen die vraag voorgeschoteld. Aan de hand van hun ideeën bouwden leerlingen van de hogeschool West-Vlaanderen maquettes van de machines. Zo ontstond het ingenieus stapelbed en de spring-naar-de-maan-machine. Het project heet My Machine en wordt nu al voor het derde jaar georganiseerd.

De ontwerpen hebben weer klinkende namen als badboot of liefdesdraaibed. Een stapelbed dat elke twee uur draait zodat er geen ruzie meer is wie bovenaan mag liggen. En wat dacht je van de sorteerkleerkast?

Bekroond

Het concept van My Machine werd al meerdere keren bekroond en kreeg daardoor ook interesse uit het buitenland. Aagje Beirens : ‘Naar aanleiding van de bekroning van de United Nations als toonvoorbeeld van creativiteit zijn wij My Machine gaan voorstellen in Mexico. Daar waren ze enorm enthousiast. We hebben zaken uitgewisseld en zijn tot die licentieovereenkomst gekomen.’

Vorig jaar werkten meer dan 500 leerlingen mee, dit jaar nog 200. De organisatoren houden het bewust wat kleiner om inhoudelijk meer te kunnen experimenteren. Tegen juni moeten de leerlingen uit het technisch onderwijs de droommachines op ware grootte klaar hebben.

(ND / BDJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier