Studente uit Zonnebeke sterft op weg naar examen

Redactie KW

De ouders en broers van Veronique Cornardt blijven verweesd achter. De studente zeeg vorige week plots neer in Gent, en overleed enkele dagen later. Haar doodsoorzaak is nog niet bekend.

Veronique volgde aan de Arteveldehogeschool haar eerste jaar bachelor Office Management, een richting die haar echt lag. Vorige week dinsdag trok ze samen met een studiegenoot blijgemutst naar een examen. Ze beantwoordde nog een aanmoedigend smsje van haar moeder en meldde dat het wel zou lukken. Niets liet vermoeden dat ze het examen zelfs niet zou halen. Ze kon haar studiegenoot nog net vertellen dat ze zich ‘licht’ in het hoofd voelde. Daarop zeeg ze neer. Haar vriend kon haar nog net opvangen. Na een langdurige reanimatie door de hulpdiensten werd ze opgenomen in het UZ van Gent. Daar trachtten de artsen alles te doen om haar erdoor te halen, maar Veronique was klinisch dood. Ze overleed er op vrijdag 14 januari. De doodsoorzaak is nog steeds onbekend, Veronique was kerngezond. Ouders, familie en vrienden blijven met heel veel vragen achter.

Er wordt afscheid genomen van Veronique genomen op zaterdag 22 januari om 10.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Zonnebeke.

(NVZ-Begr. Derveaux)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier