Student uit Geluwe wordt weekje blind, weekje doof en weekje helemaal stil

Redactie KW

Student Reinout Dewulf (24) uit Geluwe is gisteren begonnen met wat hij een ‘belevingsexperiment ter herontdekking van de zintuigen’ noemt.

Sinds maandagochtend loopt hij geblinddoekt rond. Hij wil dat een week dag en nacht volhouden. Na een ‘week zonder zicht’ volgt een ‘week zonder gehoor’ en dan tenslotte ook nog een ‘week zonder spraak’.

Experimenteel atelier

Reinout volgt het derde jaar bachelor multimediale vormgeving aan de School of Arts in Gent. “Eigenlijk beschouw ik mijn school als een ‘experimenteel atelier’ en mijn opleiding als een soort beeldende zoektocht ter verruiming van het begrip ‘mens-zijn'”, klinkt het. “Ik kan hier mijn eigen programma bepalen. Dit experiment had ik al langer willen doen. Nu ben ik geblinddoekt de hele week afhankelijk van anderen.”

Telkens een week tussen

“Voorlopig ben ik hier in Gent de enige die zoiets doet. Blijkbaar moet er in Nederland eens een kunstenaar een maand zonder zicht zijn geweest. Later ga ik dan mijn beoordelingen op papier zetten en worden die dan op het einde van het schooljaar beoordeeld. Dit zal allicht interessante informatie opleveren. Aanvankelijk had ik voorzien om die drie weken na mekaar te doen. Allicht zie ik daarvan af en laat ik een week tussen.”

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier