Student uit Geluwe heeft na weekje als blinde en dove al idee voor volgend experiment klaar

Redactie KW

Reinout Dewulf haalde enkele weken geleden de media omdat hij voor een experiment een weekje zonder zicht en een weekje zonder gehoor door het leven zou stappen en heeft nu alweer een nieuw plan.

Student Reinout Dewulf (24) uit Geluwe had de bedoeling om een week zonder zicht te leven, dan een week zonder gehoor en uiteindelijk ook nog een week zonder spraak. Die drie weken zijn er twee geworden. Zonder gehoor en zonder spraak combineerde hij tot een week ‘doofstom’ door het studentenleven stappen. “Nu wil ik verder doen met een week zonder eten, een week zonder elektriciteit, een week zonder geld en een week zonder bed”, zegt Reinout. “Telkens met een week tussen.”

Nieuwe uitdaging

Reinout noemt de voorbije weken een ‘belevingsexperiment ter herontdekking van de zintuigen’. Hij volgt het derde jaar bachelor Multimediale Vormgeving aan de School of Arts in Gent. Hij heeft een eigen blog en publiceerde daarop al uitgebreid zijn bevindingen over de eerste week. Het stopt nu niet, want er komt dus een verlengstuk. “We hebben enorm veel comfort en de volgende maanden wil ik bepaalde zaken wel eens uitschakelen”, zegt Reinout. “Zoals dus leven zonder geld, eten, bed en elektriciteit. Dat wordt een nieuwe uitdaging.”

(EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier